Interview collega ondernemer Janny Schuijffel

Ik interview regelmatig collega ondernemers.
Waarom?
Om jou hiermee te inspireren en om deze vrouwen in het zonnetje te zetten.

Vandaag de beurt aan:  Janny Schuijffel | Studio Glans

janny schuijffelVertel eens wie ben je en wat doe je?
Ik ben een bewust alleengaande vrouw, moeder, workshopdocent en creatief ondernemer. Ik geef creatieve en informatieve workshops voor ondernemende vrouwen, van logo tot outfit.

Waarom ben jij gaan ondernemen?
Toen ik ruim 30 jaar geleden een stage moest lopen kwam ik in een kantoor terecht en het enige wat ik dacht was; ‘als dit het volwassen leven is, then shoot me!’ Ik voelde al op jonge leeftijd aan dat ik erg gesteld was op mijn vrijheid. Misschien zit het ook in de genen, mijn vader is tot op de dag van vandaag nog zelfstandig ondernemer. Het was een kwestie van tijd, met wat en hoe ik zelfstandig mijn inkomen zou gaan genereren.  Tot mijn 30e levensjaar heb ik een aantal tijdelijke en redelijk zelfstandige banen gehad en heel veel (bij)scholing gevolgd. In 2000 ben ik de Bewegerij,  yoga, massage en begeleiding gestart. Die praktijkdeuren heb ik nu, na 17 jaar definitief gesloten. De afgelopen 5 jaar werkte ik naast de Bewegerij ook deels in het onderwijs als vakdocent. Dat leek aanvankelijk een prima idee, samenwerken, een vast inkomen, maar ik ben de schijnzekerheid en afhankelijkheid beu, het past me gewoon niet, het werknemer zijn.
Inmiddels ben ik mijn tweede onderneming ‘Studio Glans’ begonnen. Als imagocoach en grafisch vormgever geef ik workshops aan (startende) vrouwelijke ondernemers coaches, therapeuten of (yoga)docenten, zodat zij en/of haar onderneming (weer) gaat stralen.

Wat is jouw missie?
“Mijn missie is om actieve, creatieve ondernemende vrouwen uit te dagen gewoon te gaan doen & zelf te creëren en vorm te geven aan alles wat echt bij hen past”

Wat is jouw grootste succes?
Op de eerste plaats het alleen opvoeden van mijn dochter. Zij is nu 19 en god wat is ze mooi en goed gelukt! Verder ben ik vooral trots op mijn lef en dat het mij altijd gelukt is om financieel onafhankelijk te zijn. Nu op mijn 50e nog een laatste keer er helemaal voor gaan, dat is toch ook een succes te noemen. Er zijn zoveel mooie succesmomenten geweest, maar mijn grootste succes is dat ik er ben.

Zijn er ook dingen die je ‘lastig’ vindt in het ondernemen?
Feitelijk is niets lastig, misschien minder leuk, maar dat is inherent aan het leven. Mijn ervaring is vooral dat ik (en vrouwen in het algemeen) het mezelf lastig maak. Soms door te hoge eisen aan mezelf te stellen, soms door mezelf klein te maken, soms omdat ik in de weerstand zit. Als ondernemer ben je erg op jezelf aangewezen, je kunt geen collega of de organisatie de schuld geven. Misschien toch één klein dingetje, het niet echt ziek kunnen melden, omdat je dan inkomsten misloopt, als kostwinner zoals ik, gaf dat in het verleden wel eens extra druk.

Hoe ervaar jij de combinatie ondernemen en moederschap?
Ik heb dat nooit als een extra obstakel ervaren, sterker nog, omdat je als zelfstandige werkt kun je je eigen agenda inplannen en dat is als (alleenstaande) moeder natuurlijk alleen maar ideaal. Dat ik nooit mijn successen en struggles heb kunnen delen vond ik af en toe wel verdrietig, maar dat ligt natuurlijk vooral aan mijn vorm van moederschap, want als je het echt met z’n tweeën doet kan dat natuurlijk wel. 

Waar kunnen mensen jou vinden?
website
instagram
facebook
linkedin

Wat is jouw ultieme tip aan vrouwen die ook overwegen om te gaan ondernemen?
Wees nieuws- en leergierig. Als jij jezelf weet te motiveren en te inspireren, dan is er geen enkele reden om niet te gaan ondernemen. Kortom, er zijn geen beren op de weg, kijk maar eens goed!

 

**Als jij de opleiding tot DressCoach hebt gevolgd ontvang je aantrekkelijke korting bij Studio Glans, op bijvoorbeeld een logo ontwerp, website, je huisstijl of illustratie.**

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *