5 tips voor meer focus

Vorige week volgde ik een linkedin training bij Aramik.
We waren met een klein groepje dus er was meer dan genoeg persoonlijke aandacht. Dit is natuurlijk altijd fijn alhoewel in dit geval ook een dingetje want je kon je niet verschuilen ofzo achter iemand of achteraan gaan zitten, haha vol aan de bak vandaag, er was geen ontkomen aan.
Aramik daagde me uit om een filmpje te maken en direct te posten op linkedin. Als je mij een beetje kent dan is dit volledig uit mijn comfortzone en ook niet mijn sterkste kracht. Maar als je me uitdaagt, en Aramik lukte dat dus blijkbaar heel goed, dan ga ik ervoor.

De tips die ik in het filmpje deelde deel ik ook graag op deze manier met je, mocht je het niet gezien hebben.

5 tips voor meer focus
Tip 1
Begin iedere ochtend met 2 minuten meditatie.
Als je met focus je dag wilt beginnen dan helpt het om eerst rust in je hoofd en lijf te hebben. Ik zeg hier 2 minuten meditatie maar doe uiteraard zolang jij nodig hebt. Voor mij is 2 minuten voldoende en ook haalbaar want als er een half uur gepland staat dan ken ik mezelf, dan ga ik het minder snel doen.

Tip 2
Stel voor iedere dag een concreet meetbaar doel.
Wat wil je bereiken deze vandaag? Wat brengt jou dichter bij je doel? Schrijf het zo concreet en meetbaar mogelijk op. Bijvoorbeeld schrijf NIET ‘aan mijn website werken’ maar schrijf ‘vandaag is mijn homepage af’. Hoe concreter je doel des te meer kans dat het je lukt.

Tip 3
Deel je doel in drie kleine stapjes en ga DOEN.
Dit kan wellicht niet met elk doel maar vaak doen we dingen NIET omdat het te groot (in ons hoofd) is of te vaag is wat me hebben opgeschreven. Om met het voorbeeld van hierboven ‘vandaag is mijn homepage af’ verder te gaan; 3 kleine stapjes hierin kunnen voor vandaag zijn:
– tekst schrijven homepage
– tekst homepage (laten) controleren op ‘fouten’
– foto’s vinden/maken bij homepage

Tip 4
Blok één uur per dag om alles te implementeren.
Plan 1 uur om je doel te DOEN/implementeren. Op deze manier hou je het overzichtelijk en kun je er wellicht 3 keer 20 minuten voor inplannen deze dag. Dit kan achter elkaar maar eventueel ook verdeeld over de dag, dat is net wat jij prettig vindt. Voor mij werkt het het best om het in één keer te doen zodat het ook echt af is. En ik hou van afstrepen 😉

Tip 5
Als het uur je gelukt is trakteer jezelf dan. 
Klinkt misschien flauw, is het niet. Zeker niet als je ergens tegenop ziet. Het is belangrijk om successen te vieren, hoe klein ze ook zijn. Moet je je voorstellen HOE je leven eruit zou zien als je iedere dag je doel zou halen? Dat zou fantastisch zijn toch?! En ga jezelf ook vooral NIET straffen als het je niet is gelukt. Reflecteer aan het einde van de dag waarom het je niet is gelukt en kies ervoor om het morgen anders te doen. Nieuwe ronde nieuwe kansen.

Samengevat dus mijn 5 tips voor meer focus iedere dag:
1. Begin iedere ochtend met 2 minuten meditatie.
2. Stel voor iedere dag een concreet meetbaar doel.
3. Deel je doel in drie kleine stapjes en ga DOEN.
4. Blok één uur per dag om alles te implementeren.
5. Als het uur je gelukt is trakteer jezelf dan.

Deze tips zijn bedoeld om jou te helpen focussen. Ik geloof er namelijk in dat als je beter kunt focussen, lees je je doel helder hebt, je tot heel veel meer in staat bent. Ik ben daar zelf het levende bewijs van. Ik deed altijd maar wat. Dat klink heel lullig naar mezelf en ook helemaal niet leuk om op te schrijven maar helaas is het wel de waarheid. Door mijn focus te verleggen afgelopen jaar ben ik van 0 naar 5000 euro omzet per maand gegaan binnen no time, hoe fantastisch is dat?! En was dit nou heel ingewikkeld? Nee dat viel wel mee maar had dus alles te maken met de juiste focus. En als ik het kan dan kun jij het ook als ondernemer, daar ben ik van overtuigd.

Welke van de bovenstaande tips spreekt jou het meest aan en of wat is jouw ultieme tip om een betere focus te hebben? Deel het met me in de comments hieronder.

Wil jij samen met mij werken aan jouw focus en of nog meer tips?
Plan dan een sessie met me in via skype of live in de TrutHut in Utrecht. 

Dankjewel voor het lezen en ik kijk uit naar je reactie.
Dit blog delen met anderen via social media mag uiteraard.

Ik hoop je snel te ontmoeten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *